Alice Guy Blache by Emmanuelle Gaume with Alexandra Lamy

Alice Guy Blache by Emmanuelle Gaume with Alexandra Lamy

dimanche 5 octobre 2008

"Le billet de 1000 Fr." Alice Guy Blache

"Le billet de 1000 Fr." Alice Guy
Vidéo envoyée par aliceguyjr

La vie change avec un gros billet



Alice Guy, per Rosa Vergés
Cinema
ALICE GUY, UNA GRAN CINEASTA


A més d'estrelles glamouroses hi ha hagut directores, guionistes i productores darrera la càmera, molt desconegudes. Una d'elles és Alice Guy, cineasta francesa, autora de més de 500 pel·lícules mudes i curtes, algunes de gran ressò a l'època. 

Alice Guy té el privilegi de ser la primera persona que va pensar en la ficció cinematogràfica. És a dir que va fer un pas, el primer, més enllà de la proposta estrictanent fotogràfica i d'estudi de la imatge en moviment dels germans Lumière. Va inventar escenes per fer riure o plorar. 

Secretària del poderós Mr. Gaumont, Guy va rodar delicioses pel·lícules com la de l'home que, massa begut, s'adorm sobre la llana d'un matalàs que serà cosit i entregat a una parella de nuvis. Una surrealista carrera empaitant un matalàs a París culmina, naturalment, en la nit de noces quan l'home ja desvetllat tracta de sortir del matalàs mentre la parella intenta estimar-se.

Descobrir pel·lícules i cineastes com aquesta és una de les possibilitats que ofereix aquesta setmana la 14a Mostra Internacional de Films de Dones a la Filmoteca de Catalunya.
icat fm

1 commentaire:

-dash a dit…

This is a most interesting looking site. I have seen some films of Alice Guy Blache, and would like to learn more. Unfortunately, I can't speak French. Perhaps there could be an English translation someday?

Anyway, thank you.